Verborgen juweeltjes van Goa: Ontdek de minder bekende plekken

brown wooden boat on white sand near body of water during daytime

Welkom bij een reis naar de verborgen schatten van Goa, waar de betoverende charme verder reikt dan de beroemde stranden en bruisende markten. Terwijl de drukte van de toeristische hotspots achter ons ligt, nemen we je mee op een ontdekkingsreis naar enkele van de minder bekende, maar niet minder betoverende plekken die Goa te bieden heeft. Bereid je voor om van de gebaande paden af te wijken en de ware ziel van deze betoverende regio te ontdekken.

Chorao Island en Dr. Salim Ali Bird Sanctuary

Onze reis begint met een tocht naar het rustige Chorao Island, een verborgen oase van rust en natuurlijke schoonheid in de mond van de Mandovi-rivier. Hier kunnen bezoekers het Dr. Salim Ali Bird Sanctuary verkennen, een van de beste plekken in India om vogels te spotten. Wandel door weelderige mangrovebossen, observeer zeldzame vogelsoorten in hun natuurlijke habitat en laat je betoveren door de rust en sereniteit van deze verborgen juweeltjes.

Netravali Wildlife Sanctuary en Bubble Lake

Voor een unieke natuurervaring raden we een bezoek aan het Netravali Wildlife Sanctuary aan, een afgelegen toevluchtsoord in het binnenland van Goa. Hier kunnen avonturiers genieten van wandelingen door dichte bossen, verfrissende duiken nemen in kabbelende beekjes en de verbazingwekkende Bubble Lake ontdekken, een natuurlijk wonder waarbij gasbellen opborrelen vanuit de bodem van een ondergronds meer, waardoor het water lijkt te koken.

Tiracol Fort en Keri Beach

Voor een vleugje geschiedenis en een adembenemend uitzicht, raden we een bezoek aan Tiracol Fort aan, gelegen op een schilderachtige klif aan de noordelijke punt van Goa. Verken de oude vestingwerken, bewonder de panoramische uitzichten over de Arabische Zee en maak een wandeling naar het afgelegen Keri Beach, een rustige baai omringd door steile kliffen en weelderige groene heuvels.

Cotigao Wildlife Sanctuary en Hinterland Dorpen

Voor een diepgaande kennismaking met de lokale cultuur en natuur, breng een bezoek aan het Cotigao Wildlife Sanctuary, een van de oudste natuurreservaten in Goa. Maak een wandeling door weelderige bossen, spot wilde dieren zoals luipaarden en ga op verkenning in de schilderachtige dorpen in het achterland, waar de tijd lijkt stil te staan en traditionele levenswijzen worden gekoesterd.
Of je nu kiest voor een avontuurlijke trektocht door de wildernis, een historische verkenningstocht langs oude forten, of een ontspannen dagje op een afgelegen strand, de verborgen juweeltjes van Goa beloven een onvergetelijke reis vol ontdekking en verwondering. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je verrekijker in, en maak je klaar om de geheimen van Goa te onthullen die wachten om ontdekt te worden.

Dit vind je misschien ook leuk...